KWALITEIT


Kwaliteitscertificaten

Bunnik Plants vindt de kwaliteit van haar producten belangrijk en hecht daarnaast waarde aan de manier waarop haar producten tot stand komen. Dat kunnen wij als organisatie zelf zeggen, maar de uitspraak heeft voor de consument pas echt betekenis als deze wordt bevestigd door een gecertificeerde instantie. Vandaar dat Bunnik Plants in het bezit is van een aantal verschillende kwaliteitscertificaten, welke u op deze pagina kunt downloaden. Als u nog vragen heeft over een van deze certificaten, kunt u uiteraard contact opnemen met onze afdeling Verkoop.


MPS-ABC

Het MPS-ABC-certificaat toont de prestaties op milieugebied aan. MPS-ABC-deelnemers registreren vierwekelijks hun gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie en afval. Op basis van het verbruik ontvangt de deelnemer een kwalificatie. Bunnik Plants bezit de kwalificatie MPS-A, wat staat voor de meest milieubewuste teelt.


MPS-GAP

Het certificaat MPS-GAP is gebaseerd op de criteria die de Europese supermarktorganisaties (EUREP) hebben geformuleerd voor veilige, duurzaam geteelde, kwalitatief goede en traceerbare producten. Vooral de risicoreductie en traceerbaarheid van de producten zijn bij dit certificaat belangrijk.


MPS Global Gap

Global Gap Bloemen en Planten is een certificaat dat de voedselveiligheidsaspecten in het productieproces borgt. Hierbij wordt o.a. gelet op juist omgaan met gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen, bedrijfshygiëne en een goede agrarische praktijk.


MPS-SQ

Het certificaat MPS Socially Qualified (SQ) laat zien dat producten onder goede arbeidsomstandigheden zijn geteeld. Met MPS-SQ komt een deelnemer tegemoet aan de eisen van het Engelse retailkanaal. Het certificaat bevat eisen op het gebied van gezondheid, veiligheid en arbeidsvoorwaarden.


MPS-ETI

Het certificaat Ethical Trading Initiative (ETI) is hoofdzakelijk ontwikkeld voor de Engelse markt. Het gaat eveneens in op de sociale omstandigheden binnen een organisatie, een aanvulling op het certificaat MPS-SQ.


Fair Flowers Fair Plants

Het label Fair Flowers Fair Plants toont aan dat de producten op een verantwoorde en duurzame manier geteeld zijn. Dit label hangt aan bloemen en planten afkomstig van kwekers die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van milieu en personeel.

 

MPS-Fruit & Vegetables- Vita Certa

 

Het certificaat MPS Fruit & Vegetables is speciaal voor de groente- en fruitsector, waar ook eetbare planten onder vallen. Het stelt eisen op het gebied van duurzaamheid, betrouwbaarheid, hygiëne en transparantie.