OVER BUNNIK PLANTS 

 

 

Als potplantenkwekerij is Bunnik Plants al jaren bekend in de plantenmarkt. De afgelopen jaren hebben we als bedrijf een enorme groei doorgemaakt, waardoor we momenteel beschikken over 7 vestigingen, verdeeld over 25 hectare. Per week produceren we gemiddeld 600.000 planten. Niet voor niets dragen we de ondertitel ‘Value Adding Growers’: in de basis blijven we altijd een potplantenkweker, maar naar wens van de klant kunnen we ook een grote verscheidenheid aan toegevoegde waarde leveren.

 

Assortiment
 

Ons assortiment is onderverdeeld in vijf productlijnen. Gorgeous Green is verreweg onze belangrijkste productlijn en staat aan de basis van onze onderneming: groene kamerplanten. De lijn Blooming Beauties vertegenwoordigt onze bloeiende planten in alle denkbare kleuren, Splendid Specials onze innovaties uit Azië en Midden-Amerika en Sparkling Seasons onze seizoensplanten met onder andere fruitdragende soorten en patioplanten. Onze laatste productlijn, Fancy Finish, is de ruime keuze aan toegevoegde waarde zoals keramiek, bodembedekkers en etiketten: alles om de plant helemaal tot z’n recht te laten komen.

Sommige plantsoorten kweken we al jaren, zoals de Tillandsia Cyanea, Syngonanthus Mikado en verschillende soorten Ficussen. Daarnaast introduceren we jaarlijks verschillende noviteiten, om ons assortiment aan te laten sluiten bij de wensen van de markt. Hiervoor zoeken we actief en wereldwijd naar nieuwe soorten, en we werken intensief samen met vermeerderaars uit binnen- en buitenland. 
 

Bunnik Creations

Mede door de aanwezigheid van dochteronderneming Bunnik Creations kan Bunnik Plants zichzelf ‘specialist in toegevoegde waarde’ noemen. Bunnik Creations is een voorloper in trends en kleedt onze planten aan met stickers, etiketten, labels, hoezen, tassen en potten, in alle denkbare materialen. Steeds ontwerpen zij nieuwe concepten, maar ook toegevoegde waarde in de huisstijl van de klant is mogelijk.

Green Event Centre

Samen met Bunnik Creations en de Boskoopse kwekers Gebr. Van der Salm en Van Lint BV hebben we in 2008 het Green Event Centre opgericht bij Bunnik Plants 3. Op deze permanente beurs van 900 m² kunnen exporteurs, retailers en groothandelaren het hele jaar door langskomen om inspiratie op te doen of direct producten voor hun assortiment uit te zoeken. Een aantal keren per jaar worden er op het Green Event Centre beurzen georganiseerd, maar ook op alle andere dagen in het jaar zijn geïnteresseerden welkom om de tentoonstellingsruimte aangekondigd of onaangekondigd te bezoeken.ar ze ziet de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet!