13 februari 2020

Producten van het voorjaar

Tussen week 12 en 30 hebben we naast ons huidige assortiment ook voorjaarsproducten beschikbaar! De koude periode is dan voorbij en de zon gaat weer schijnen! Onder onze voorjaarsproducten vallen de volgende planten: 

  • Helianthus - Deze plant produceert meerdere bloemen waardoor ze lijkt op een prachtig Bouquet Zonnebloemen. Wanneer de uitgebloeide bloemen verwijdert worden komen de onderliggende knoppen tot volle bloei
  • Tomatenplant (Solanum lycopersicum) - Dit fris groene compacte tomaten plantje is op een duurzame en milieuvriendelijke manier gekweekt. Zo zijn de bloemetjes welke uitgroeien tot zacht, zoete rode tomaatjes bevrucht door Hommels. De Tomaat is doordragend en geeft hierdoor weken lang nieuwe vruchten.  
  • Peperplant - De Capsicum annuum Just Chillin’ is een nieuwe toevoeging aan de Bunnik vrucht mix. Dit zoete pepertje met een verrassend pittige nasmaak is evenals onze Tomaat en Aardbei doordragend. De plant zal eerst bloeien met witte bloemetjes die daarna in pepers zullen veranderen.
  • Koffieplant - Je kunt de koffieplant (Coffea arabica) herkennen aan zijn prachtige donkergroene en extreem glanzende blad. Als de koffieplant tot bloei komt, ontwikkelen de kleine witte bloemen zich tot vruchten, met daarin koffiebonen. Er zit echter nog een heel proces van branden en roosteren aan vast voordat je er een lekker bakje koffie mee kunt zetten.
  • Aardbeienplant (Fragaria ananassa Beltran) - Dit fris groene compacte aardbeien plantje is op een duurzame en milieuvriendelijke manier gekweekt. Zo zijn de bloemetjes welke uitgroeien tot zacht, zoete rode aardbeien bevrucht door Hommels. Deze Aardbei is doordragend en geeft hierdoor weken lang nieuwe vruchten.
  • Citroen Geranium - De Pelargonium citrosa of Citroen Geranium verspreidt een frisse citroengeur welke versterkt wordt bij aanraking. Deze sterke geur heeft als bijkomend voordeel dat het muggen verdrijft.  
  • Bananenplant - De Musa, een kleine Bananenplant groeit met de juiste verzorging als een raket. Hierbij is het overpotten in een grotere kweekpot belangrijk. Op deze manier kan de plant een lengte van wel 1.80 meter bereiken.  
  • Cyperus papyrus 'Perkamentus' - Deze sierlijke plant siert al eeuwen de oevers van de grote rivieren in Afrika. Er wordt zelfs beweert dat menig heilig geschrift is geschreven op papier/perkament vervaardigt van zijn stengels.  Ook deze plant kan in het voorjaar in de tuin, op het terras of op het balkon. Zelfs aan de ondiepe gedeelte groeit deze plant goed.  

 
Geïnteresseerd? Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Naar overzicht